ГоловнаСуспільствоВійна

Військовим не потрібен дозвіл на вогонь, - штаб ООС

Бойовики на Донбасі активізували обстріл.

Військовим не потрібен дозвіл на вогонь, - штаб ООС
Фото: dpsu.gov.ua

Українським військовим у зоні проведення Операції об'єднаних сил не потрібен дозвіл відкривати вогонь у відповідь на агресію з боку окупантів.

Про це заявив заступник командувача ООС, керівник групи безпеки Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання на Донбасі генерал-майор Богдан Бондар.

"Відповідно до розпорядження начальника Генштабу, головнокомандувача, командувача ООС і командирів бригад, дозволяється самостійно застосовувати техніку і озброєння в разі загрози життю або втрати території. Після цього не проводяться будь-які каральні заходи, розбирання, оскільки від цього залежить життя і здоров'я наших військовослужбовців, від цього залежить, в тому числі, моральний клімат у тих колективах, які виконують бойові завдання", - сказав Бондар.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 7 червня, російські бойовики на Донбасі 12 разів порушили режим припинення вогню. Обстріли зафіксовано в районі населеного пунктів Павлопіль, Новогригорівка, Мар'їнка, Гнутове, Водяне, Новолуганське, Зайцеве, Травневе.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, ще четверо отримали поранення, семеро військовослужбовців отримали бойові травми. На обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюють.

Раніше представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма в Мінську заявив, що під час складання угоди про введення в районі бойових дій на Донбасі режиму тиші треба внести пункт, що забороняє ведення вогню у відповідь. Критику ініціатив заборони вогню у відповідь і зняття економічної блокади Донбасу він вважав передвиборною кампанією.

Петро Порошенко заявив, що заборона вогню у відповідь можлива тільки під час введення миротворців ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram