ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники знайшли нових загиблих у результаті аварії катера в Будапешті

Таким чином, кількість загиблих зросла до 19 осіб, зниклими вважаються ще 9 туристів.

Рятувальники знайшли нових загиблих у результаті аварії катера в Будапешті
Фото: hosted.ap.org

Кількість загиблих людей через катастрофу прогулянкового катера в Будапешті 29 травня зросла до 19 осіб. Рятувальники знайшли тіла людей, які вважалися зниклими після нещасного випадку. Про це повідомляє Associated Press.

Угорська поліція повідомила, що в Будапешті було знайдено тіло жінки з Південної Кореї, тоді як тіло одного з двох угорських членів екіпажу виявили в місті Ерд, за 21 кілометр нижче за течією від місця аварії.

Раніше поліція також знайшла тіла двох південнокорейських чоловіків. Одного було знайдено приблизно за 3,2 км від моста Маргіт, де сталося зіткнення катерів, останки іншого тіла - за 5,6 км вниз за течією.

Досі вважаються зниклими безвісти 9 осіб: один член екіпажу і вісім південнокорейців. У результаті аварії вижили тільки семеро туристів.

Прес-секретар рятувальної команди Нандор Ясенський зазначив, що дайвери встановлюють підвіски і точки підйому на затонулому судні, підготовка до підйому буде завершена до п'ятниці. Кран зможе підняти катер тільки за умови зменшення рівня води в Дунаї.

Нагадаємо, прогулянковий катер "Русалка" з південнокорейськими туристами затонув у результаті зіткнення з теплоходом Viking Sygin біля моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

Капітаном Viking Sygin виявився 64-річний українець Юрій С. з Одеси. Йому висунули підозру і заарештували на два місяці.

Кримінальне розслідування проводиться за звинуваченням у халатності під час руху на воді, що призвело до масових жертв.

Адвокат затриманого капітана вважає, що арешт і допит 64-річного українця, у якого за плечима 44-річний стаж плавання на різних суднах річкового флоту, проведені передчасно, оскільки ще не готова експертиза фахівців. Він також заявив, що "Вікінг" не порушував ніяких правил судноплавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram