ГоловнаСуспільствоВійна

На артобстріли бойовиків ЗСУ будуть відповідати жорстко, - Зеленський

Обстріли Новолуганського свідчать про втрату Росією контролю над найманцями, вважає президент.

На артобстріли бойовиків ЗСУ будуть відповідати жорстко, - Зеленський
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський вважає, що артилерійські обстріли поблизу Новолуганського в Донецькій області та інших населених пунктів у ніч на 7 червня, у результаті яких загинули двоє українських військових, а вісім отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Кричуще порушення Мінських угод - застосування артилерії - свідчить щонайменше про часткову втрату управління і контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами", - сказав Зеленський.

Президент висловив співчуття сім'ям загиблих і подякував за мужність і стійкість українським військовослужбовцям, які зазнали атаки.

Він підкреслив, що на дипломатичному рівні Україна і далі наполягатиме на припиненні вогню і звільненні полонених.

"Обстріл українських військових - очевидна спроба вкотре зірвати процес переговорів про припинення вогню. Хто б не віддав наказ - Збройні Сили України будуть відповідати жорстко і відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція - в необхідності припинення вогню і звільнення полонених - залишиться твердою і незмінною", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті двоє військовослужбовців загинули, вісім отримали поранення.

Напередодні з представниками України в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кучма в Мінську заявив, що під час складання угоди про введення режиму тиші треба внести пункт, що забороняє ведення вогню у відповідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram