ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відремонтують Броварський проспект за 613,5 млн гривень

Термін виконання капремонту - не більш ніж 13 місяців.

У Києві відремонтують Броварський проспект за 613,5 млн гривень
Фото: openkyiv.info

Комунальна корпорація "Київавтодор" домовилася з приватним підприємством "Київшляхбуд" про капітальний ремонт столичного Броварського проспекту за 613,507 млн гривень. Про це свідчать дані аукціону ProZorro.

Броварський проспект ремонтуватимуть на ділянці від Лівобережної площі до моста на вул. Кіото. Згідно з документами, термін виконання ремонту - щонайбільше 13 місяців.

Обсяги фінансування ремонту на 2019 рік визначено Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки, і на цей рік фінансування становить 780 тис. гривень.

Крім "Київшляхбуду", в аукціоні взяли участь дочірнє підприємство турецької компанії Onur - київська компанія "Онур Конструкціон Інтернешнл" з пропозицією ремонту за 614,7 млн гривень.

Підприємство "Київшляхбуд" зареєстроване 2009 року виконавчим комітетом Одеської міської ради, з 2011 року воно змінило назву і отримало реєстраційні документи для роботи в Києві.

Нагадаємо, наприкінці травня 2019 року "Укравтодор" запропонував прийняти національну програму відновлення доріг територіального значення Т-бетон. Це нова для України технологія прокладання закатаного бетону на дорозі замість асфальту.

На цю програму потрібно 10 млрд гривень. З таким фінансуванням за три роки можна буде вирішити питання ремонту доріг територіального значення.

Територіальними вважаються дороги, що з'єднують між собою районні центри, міста обласного значення (14 тис. км); а також дороги, що з'єднують з дорогами державного значення аеропорти, порти, вокзали, заповідники, прикордонпункти (8 тис. км).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram