ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Через повідомлення про "мінування" Інституту раку зірвалося близько 30% операцій, - головний лікар

Завтра лікарі без додаткової оплати оперуватимуть у чотири черги.

Через повідомлення про "мінування" Інституту раку зірвалося близько 30% операцій, - головний лікар
Фото: unci.org.ua

У Києві через анонімний дзвінок про мінування Інституту раку зірвалося близько 30% операцій. Також скасовано курси хіміо- і променевої терапії для пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Про це повідомив головний лікар Інституту раку, онкохірург відділення онкопроктології Андрій Безносенко, передає Укрінформ.

“Ми вранці отримали анонімну інформацію про замінування "у зв'язку з обстрілом українськими нацистами Донецька". Наскільки я знаю, таку саму інформацію отримав Охматдит і ще кілька медичних закладів Києва. Транспортабельних пацієнтів евакуювали. Нетранспортабельні і важкі залишилися з медперсоналом у лікарні", - розповів головлікар Інституту раку.

Він підкреслив, що постраждали через анонімний дзвінок передусім онкохворі пацієнти, які отримують життєво необхідне лікування.

"Це - телефонний тероризм, який не дає нормально працювати. Наші пацієнти зазнали колосальних втрат. Той, хто мав отримати хіміотерапію чи променеву терапію, пропустили свої курси. Також 90% наших пацієнтів приїжджають з регіонів і сьогодні не можуть потрапити до нас, чекають на вулиці. Завтра на лікарів буде в два рази більше навантаження. Ті операції, які ми почали зранку, - ми закінчили. Але 25-30% запланованих на сьогодні оперативних втручань не відбулися", - сказав Безносенко.

За його словами, завтра лікарі Інституту раку без додаткової оплати працюватимуть до ночі, щоб усі операції були виконані. "У нас всі операції розписані на тижні, і якщо їх скасувати, то вони будуть перенесені на кінець червня. Тому ми прийняли рішення працювати завтра, за власним бажанням і без оплати. Будемо оперувати в чотири черги - з 7 ранку до 23 вечора", - повідомив головлікар Інституту раку.

Він також розповів, що в Інституті раку з самого ранку працюють бригади МНС, екстреної швидкої допомоги і поліція. Під їх керівництвом було розроблено план евакуації, без паніки вивели пацієнтів і медперсонал. Зараз в Інституті працюють піротехніки. За словами Безносенка, через деякий час пацієнти повернулися до лікувального закладу.

Нагадаємо, раніше через повідомлення про замінування в Києві евакуювали житлові будинки, пологові будинки та магазини.

23 травня в столиці "мінували" міську клінічну лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram