ГоловнаСуспільствоЖиття

У суботу в Києві пройде хода на захист прав дітей та сім'ї

Гасло заходу - «Сім'я - серце України».

У суботу в Києві пройде хода на захист прав дітей та сім'ї
Фото: пресс-служба президента

У суботу, 8 червня 2019 року, в Києві пройде щорічна Всеукраїнська Хода на захист прав дітей та сім'ї під гаслом: «Сім'я - серце України».

З 10:00 в парку імені Т. Шевченка почнуть збиратися охочі підтримати інститут сім'ї в Україні. Для дітей і дорослих підготовлені різноманітні розваги, лекції та відбудеться святковий концерт. Після цього о 11:00 учасники ходи на чолі з очільниками Церков і релігійних організацій рушать центром столиці вулицями Хрещатик, Грушевського до площі Конституції, біля Верховної Ради.

Цього року Всеукраїнська Хода на захист прав дітей та сімей відбудеться вже вчетверте. Акція проводиться з ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та за підтримки громадських та благодійних організацій України. Хода має на меті привернути увагу суспільства і влади на моральні і духовні основи сім'ї і шлюбу як союзу чоловіка і жінки, що необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей.

Після завершення ходи біля Верховної Ради відбудеться урочистий захід, під час якого заплановано відзначити в різних номінаціях заохочувальними нагородами сім'ї і просімейних активістів.

Організатори запрошують приєднатися до ходи кожного, хто бажає мирним шляхом висловити підтримку сімейних цінностей в Україні.

До участі в ході запрошені також державні і громадські діячі, а також посли іноземних держав.

Минулого року в ході взяли участь близько 10 000 чоловік, в цьому році очікується значно більше.

Інформаційна довідка: Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) створена в грудні 1996 року як міжконфесійна організація з метою об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України і координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами. До складу ВРЦіРО входять 16 церков і релігійних організацій, серед яких православні, греко- та римо-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також іудейські і мусульманські релігійні об'єднання і одна міжцерковна організація. Тому Рада Церков представляє близько 95% всіх релігійних організацій України.

Головою ВРЦіРО з 06.03.2019 є Віталій Кривицький, єпископ Римо-Католицької Церкви в Україні, Ординарій Києво-Житомирський.

Координатори Ходи:

о. Матеуш Адамскі +38 098 500 60 26 / о. Роман Лаба +38 098 221 63 89

[email protected]

Медіа-координатори: Михайло Канафоцькій +38 097 080 98 06 / Ольга Бідненко +38 063 585 96 33

[email protected]

Сторінка події на ФБ: https://www.facebook.com/events/2538788576349118/

Сторінка Іді на ФБ: https://www.facebook.com/Ukraine.for.family/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram