ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькому затримали кримінального авторитета з Молдови

В Україні чоловіка вже звинувачували в крадіжці і зберіганні наркотиків.

У Хмельницькому затримали кримінального авторитета з Молдови
Фото: npu.gov.ua

У Хмельницькому правоохоронці затримали 38-річного кримінального авторитета з Молдови, який незаконно перетнув державний кордон. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції.

Чоловік кілька років тому оселився в Хмельницькому, де скоїв низку злочинів, зокрема за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) КК України.

У квітні цього року громадянина Молдови видворили за межі України та заборонили в'їзд до 2022 року. Однак він нелегально перетнув український кордон поза пунктами пропуску і повернувся на територію Хмельницької області, де мав намір продовжувати свою злочинну діяльність.

Під час відбування покарання він отримав кримінальний статус "смотрящего" і контролював поставки заборонених речовин у в'язниці. Злочинець, знаючи про рішення суду з приводу його видворення з України, переховувався від поліції і представників Державної міграційної служби.

Чоловікові вже оголосили про підозру за ч. 1 ст. 332-2 (незаконний перетин державного кордону) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 3 років.

Зараз чоловіка перевіряють на причетність до скоєння низки тяжких і особливо тяжких злочинів.

Нагадаємо, 29 травня прикордонники виявили в причепі вантажівки двох нелегалів, які їхали у Францію, але випадково потрапили в Україну. У пункт пропуску "Дякове" прибув вантажний автомобіль іноземної реєстрації, за кермом якого перебував громадянин Сербії.

Під час перевірки прикордонники помітили пошкоджений тент причепа і вирішили перевірити його ретельніше. Відтак вони виявили, що між вантажем ховається двоє невідомих чоловіків азійської зовнішності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram