ГоловнаСуспільствоПодії

Суд засудив поліцейського до трьох років в'язниці за напад на 12-річну дівчинку в Києві

Він забрав у неї мобільний телефон, який коштує близько двох тисяч гривень.

Суд засудив поліцейського до трьох років в'язниці за напад на 12-річну дівчинку в Києві
Фото: Facebook/Соломенский районный суд города Киева

Солом'янський районний суд Києва виніс вирок поліцейському - три роки ув'язнення за розбійний напад на 12-річну дівчинку. Про це повідомляє прес-центр Державного бюро розслідувань.

"За результатами попереднього розслідування, проведеного слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, Солом'янський районний суд Києва виніс вирок щодо розбійного нападу на 12-річну дівчинку, вчиненого двома особами. Відомо, що один із нападників - сержант поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві", - сказано в повідомленні.

Правоохоронця визнали винуватим у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 187 (розбій) КК. Його засуджено до трьох років позбавлення волі без права обіймати посади в органах внутрішніх справ Нацполіції впродовж трьох років.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року близько 18:00 в Києві в сквері "Героїв Севастополя" біля ліцею "Престиж" поліцейський зупинив малолітню дитину, утримуючи за рюкзак.

Погрожуючи насильством і застосуванням ножа, поліцейський змусив дівчинку віддати йому мобільний телефон. Отримавши відмову, засуджений штовхнув її, після чого дитина упала. Притиснувши ніж до обличчя дівчинки засуджений забрав мобільний телефон, вартість якого становить близько двох тисяч гривень. Під час скоєння злочину правоохоронець був п'яним.

Це не перший випадок нападу поліцейських на дітей.

31 травня в місті Переяслав-Хмельницький п'ятирічний хлопчик, який грав біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доставили в лікарню. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося його врятувати. У дитину стріляли патрульні поліцейські, які святкували в той вечір випускний своїх дітей.

4 червня Голосіївський суд Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька та поліцейського Володимира Петровца. Фігуранта справи, патрульного поліцейського Івана Приходька заарештували на два місяці. Другого поліцейського - Володимира Петровца також заарештували на 60 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram