ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківську чиновник, позбавлений водійських прав за п'яну їзду, змінив прізвище і знову їх отримав

У березні його знову зупинили патрульні і склали адмінпротокол.

В Івано-Франківську чиновник, позбавлений водійських прав за п'яну їзду, змінив прізвище і знову їх отримав
Олег Лемчик (ранее Лемчак)
Фото: kurs.if.ua

В Івано-Франківську заступник начальника Міської аварійно-рятувальної служби Олег Лемчик (раніше Лемчак), якого шість разів штрафували за п'яну їзду, на 10 років позбавили права керувати транспортними засобами і в якого також вилучили автомобіль, знову отримав водійські права.

Про це повідомив місцевий сайт "Курс".

Зазначають, що в міському суді розглядається провадження за позовом Олега Лемчика про скасування постанови про адміністративне порушення. У березні цього року патрульні склали на нього постанову за ч.4 ст.126 КУпАП - керування транспортним засобом особою, позбавленою водійських прав.

У грудні 2017 року суд визнав Лемчика винним в управлінні авто в п'яному вигляді, оштрафував на 40 800 гривень (з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років і з оплатним вилученням автомобіля марки Renault Megane). З 2015 року це вже шоста постанова суду, за якою його притягли до відповідальності за п'яну їзду. Правда, всі постанови були складені на Олега Лемчака. Але в лютому цього року він змінив прізвище на Лемчик.

Оплатне вилучення передбачає конфіскацію автомобіля з поверненням коштів колишньому власнику. Для стягнення штрафів виконавча служба винесла постанову про розшук майна боржника. У травні 2018-го патрульні знайшли автомобіль. Як сказано в електронній декларації Лемчака (тепер уже Лемчика), за свій автомобіль він отримав 82 278 гривень.

Однак у березні 2018 року патрульні знову зупинили його за кермом іншого Renault Megane і склали на нього протокол за керування автомобілем особою, позбавленою прав. Порушник оскаржив постанову в суді, оскільки вона складена на його попереднє прізвище. Видання зазначає, що прізвище чиновник змінив у лютому, тому відмовився від ідентифікаційного коду й отримав нові права наприкінці березня - вже після того як на нього склали постанову.

Фото: kurs.if.ua

До того, як Олег Лемчик став заступником начальника Міської аварійно-рятувальної служби, він працював юрисконсультом у КП "Муніципальна варта". У 2015 році балотувався в Івано-Франківську міську раду від ВО "Свобода".

Нагадаємо, торік в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння напідпитку. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачено штраф у розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років карали адміністративно, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram