ГоловнаСуспільствоЖиття

Український посол закликав Сенат Чехії визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом

У Чехії відбулася конференція, присвячена темі Голодомору в Україні.

Український посол закликав Сенат Чехії визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом
Фото: radiosvoboda.org

4 червня в Сенаті верхньої палати чеського парламенту відбулася конференція, присвячена Голодомору в Україні 1932-1933 років. На цьому заході посол України в Чехії Євген Перебийніс закликав чеський Сенат і верхню палату Чеського парламенту визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На конференції чеські та українські історики представили громадськості свої доповіді, присвячені темі Голодомору.

"Маю переконання, що українська діаспора, яка є найбільшою нацменшиною Чехії, належно оцінить такий крок з боку чеських високопосадовців. Гібридна війна, яку продовжує вести Росія проти України, не виникла сьогодні. Кремль вдосконалив свої методи та інструменти, але мета залишається та сама – знищити Україну, українську мову і український народ. Голодомор був одним із принципів гібридної війни Москви проти України. Сьогоднішня війна на Донбасі – це пряме продовження геноциду. Оскільки саме Донбас був одним із найбільш постраждалих від голоду регіонів. І саме в цей регіон, замість страчених голодом українців, Москва організовано привезла заступників так званого «російського світу», - підкреслив посол України.

Нагадаємо, наприкінці травня 2019 року онлайн-петицію, розміщена на сайті парламенту Німеччини, про визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу, підписало понад 50 тис. осіб.

Тепер петицію повинен розглянути парламентом, і, можливо, Бундестаг поставить на розгляд питання про визнання геноциду українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram