ГоловнаСуспільствоЖиття

Під будівлею ВР пройшов мітинг на підтримку полонених і заручників РФ і бойовиків

Жертви військових злочинів вимагають прийняти закон про військових злочинців.

Фото: Макс Требухов

У Києві під будівлею Верховної Ради пройшла акція на підтримку військовополонених і заручників, утримуваних бойовиками на Донбасі. Про це повідомляє кореспондент Lb.ua.

Правозахисники і жертви військових злочинів прийшли до парламенту, щоб наочно показати невеликий перелік побутових речей, якими вони мали "розкіш" користуватися в полоні.

За інформацією правозахисників, підвали окупованого Донбасу не придатні навіть для короткочасного утримання людей, але заручників утримували в них роками. До цього додавалося постійне приниження, регулярні побиття і страшні тортури.

Фото: Макс Требухов

Вирішити цю проблему покликаний закон про військових злочинців №9438, який вносить зміни до Кримінального кодексу і встановлює відповідальність за злочини проти людяності, полегшує застосування військових злочинів для національного слідства і суду. Його планують винести на розгляд цього тижня.

Нагадаємо, останній обмін полоненими Україні вдалося провести з Росією та проросійськими бойовиками на Донбасі ще в грудні 2017 року. Відтоді РФ ігнорує всі запити і пропозиції обміну полоненими, єдине, чого вдалося домогтися - передачу Україні близько сотні засуджених за злочини, які відбувають покарання в тюрмах Луганської області, підконтрольних ЛНР.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram