ГоловнаСуспільствоЖиття

Більш ніж у 300 літаках Boeing 737 виявлено брак деталей

Брак виявили у 133 літаків моделі 737 NG і 179 літаків 737 MAX.

Більш ніж у 300 літаках Boeing 737 виявлено брак деталей
Фото: www.aviationspectator.com

Компанія Boeing виявила брак деталей передкрилків у 312 літаках моделей Boeing 737 NG і Boeing 737 MAX по всьому світу. Про це повідомляють на сайті корпорації та в прес-центрі Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Одну партію деталей було виготовлено не відповідно до робочих стандартів міцності, що може призвести до передчасного зносу, а також пошкодження літаків під час польоту.

"Було виявлено, що одна партія гусеничних стрічок з певними номерами партій, виробленими постачальником, може мати потенційну невідповідність. Якщо оператори виявлять відповідні деталі, вони повинні замінити їх новими, перш ніж повертати літак в експлуатацію", - сказано на сайті регулятора.

Згідно з розслідуванням компанії Boeing і FAA, визначено, що браковано близько 148 деталей, виготовлених постачальником Boeing. Компаніям уже відомі серійні номери літаків, на які дефектні елементи могли бути встановлені.

Брак виявили у 133 літаків моделі 737 NG і 179 літаків 737 MAX по всьому світу, відзначено в повідомленні FAA.

Регулятор також попередив, що дефектні елементи передкрилків будуть замінені на оригінальні робочі. Операторам порушених літаків дається 10 днів, щоб зняти з них браковані деталі. Міжнародні організації цивільної авіації вже повідомили про стан літаків і необхідні подальші дії.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 року в Індонезії зазнав катастрофи літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air. На його борту перебувало 189 осіб і жоден із них не вижив.

10 березня 2019 року сталася друга аварія літака цієї ж моделі. Всього через шість хвилин після зльоту розбився дорогою зі столиці Ефіопії Аддіс-Абеби в Найробі. Всі 157 осіб, які були на борту, загинули.

Відразу після цієї катастрофи багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою ввело Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

5 квітня 2019 року в Boeing визнали, що літаки в Індонезії та Ефіопії розбилися через помилки в роботі програмного забезпечення.

У середині травня компанія Boeing оголосила про повне оновлення програмного забезпечення лайнерів серії 737 МАХ, що зробить їх літаки безпечними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram