ГоловнаСуспільствоПодії

Протестувальники проти партії Кернеса і Труханова знесли пам'ятник Жукову в Харкові

Поліція застосувала сльозогінний газ.

Протестувальники проти партії Кернеса і Труханова знесли пам'ятник Жукову в Харкові
Фото: mediaport.ua

У Харкові біля Палацу спорту, де проходить з'їзд партії Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова "Довіряй справам", відбувається акція протесту. Про це пише місцеве видання "МедіаПорт".

"Учасники акції скандують "Ганьба" тим, хто проходить всередину палацу на запрошення. Для учасників з'їзду влаштували "коридор ганьби", через який повинні були проходити по портретах Кернеса і Труханова, облитих червоною фарбою", - йдеться в повідомленні.

Перед входом утворилася тиснява, в результаті якої один з протестувальників отримав травми. Йому надали медичну допомогу.

Серед учасників акції були представники Національного корпусу. Видання пише, що вони перемістилися до пам'ятника Радянському маршалу Жукову і знесли його.

Поліція спробувала розігнати учасників акції біля пам'ятника сльозогінним газом.

Фото: mediaport.ua

Фото: mediaport.ua

Фото: mediaport.ua

Нагадаємо, активісти уже кілька років вимагають демонтувати пам'ятник Жукову, однак, як пояснює міська влада, він включений до реєстру монументального мистецтва і не підпадає під дію закону про декомунізацію. Мер Харкова Геннадій Кернес також пропонує перейменувати ім'ям Жукова станцію метро і проспект Григоренка

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram