ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройшов марш за звільнення заручників Кремля

В акції взяли участь активісти та родичі політв'язнів.

У Києві пройшов марш за звільнення заручників Кремля. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Активісти зібралися під університетом імені Шевченка І рушили в офіс Міжнародного Червоного Хреста. Закінчилася акція під Адміністрацією президента, де учасники палили фаєри", - повідомив кореспондент.

За його словами, у марші взяли участь близько 500 осіб. Серед них родичі політв'язнів. Також на акції була присутня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Російський полон - це не просто незаконні ув'язнення. Це тортури, насильство і нелюдські умови. Кожен день перебування там - страшна мука, яку переживають сьогодні вже понад дві сотні українських громадян. Їх звільнення має бути пріоритетом держави та міжнародної спільноти", - повідомили організатори у Фейсбук.

Серед вимог учасників акції: запровадження посади уповноваженого президента та координаційної ради з питань звільнення заручників Кремля, законодавчо затвердити статус заручника і державну допомогу сім'ям, публічно підтримати законопроект №9438 про зміни в Кримінальний кодекс України, який встановлює відповідальність за злочини проти людяності, а також коригує положення про військові злочини згідно з міжнародним правом.

Нагадаємо, раніше родичі в'язнів Кремля звернулися до Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram