ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні викрили групу постачальників підроблених онкопрепаратів

Під час обшуків вилучили контрафактних ліків на мільйони гривень, трьох осіб затримали.

В Україні викрили групу постачальників підроблених онкопрепаратів
Фото: Depositphotos/tashatuvango

Правоохоронні органи викрили групу постачальників підроблених онкопрепаратів на територію України. Трьох українців затримали, під час обшуків вилучено підроблені медикаменти на мільйони гривень. Про це повідомили в ГПУ.

"Встановлено, що громадянин Б. разом з іншими громадянами України та іноземцями здійснює доставку на територію України фальсифікованого онкопрепарату Keytruda (виробник США і Австрія) і його кустарне виготовлення та подальшу реалізацію на території України і за її межами", - йдеться в повідомленні.

Після документування факту незаконної реалізації 6 флаконів фальсифікованого лікарського засобу Keytruda на суму 7 тис. доларів, троє осіб були затримані за ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування ведеться за чотирма статтями: ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів), ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара) КК України.

Першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру, і проведення обшуків тривають.

Нагадаємо, раніше київських ділків спіймали на продажу підроблених ліків за держзамовленням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram