ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Криму почала розслідування щодо незаконного затримання кримськотатарських активісток

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі).

Прокуратура Криму почала розслідування щодо незаконного затримання кримськотатарських активісток
Фото: krymr.com

Прокуратура Криму почала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі російськими окупантами кримськотатарських активісток Муміне Салієвої і Лутфіє Зудієвої. Про це повідомляють на фейсбуці кримської прокуратури.

"За фактом незаконного затримання 30 травня 2019 року на території окупованого півострова кримськотатарських активісток Муміне Салієвої і Лутфіє Зудієвої слідчими Головного управління Національної поліції в АР Крим і Севастополі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі)", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За це передбачена кримінальна відповідальність - до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 травня в Криму затримали двох кримськотатарських активісток.

Правозахисницю і громадську журналістку Лютфіє Зудієву затримали в Джанкої на ринку. Поліцейські заблокували її автомобіль і попросили проїхати з ними до відділку поліції в Сімферополь для складання протоколу про адміністративне порушення і протоколу про затримання.

Координаторку ініціативи "Кримське дитинство" Муміне Салієву затримали в Бахчисараї біля її будинку на вулиці Миру. Співробітники ЦПЕ сказали, що вона повинна поїхати з ними до Сімферополя у відділення центру, після цього зв'язок з нею зник.

Того ж дня адвокат Еміль Курбедінов заявляв, що його не пускали до затриманих.

Як повідомляє "Радіо Свобода Крим.Реалії", сьогодні над активістками відбудеться суд. Їх звинувачують у "демонстрації забороненої символіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram