ГоловнаСуспільствоЖиття

Балуха перевели в тюремну лікарню

У адвоката немає офіційного підтвердження цієї інформації.

Балуха перевели в тюремну лікарню
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Український політв'язень в РФ Володимир Балух, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області Росії, переведений в тюремну лікарню.

Про це повідомили в апараті уповноваженого з прав людини Тверської області РФ, передає Крим.Реалії.

"Ми зв'язувалися з Федеральною службою виконання покарань, Володимир Балух переведений в обласну лікарню ФСВП, в місто Торжок", - повідомили в офісі уповноваженого.

Адвокат Балуха Ольга Дінзе заявляє, що у неї немає офіційного підтвердження цієї інформації.

"Я звернулася до т.в.о. начальника колонії з проханням дозволити відвідування Балуха лікарем з метою його первинного огляду та встановлення наявності або відсутності ознак того чи іншого захворювання з урахуванням його скарг на стан здоров'я. Якщо його переведуть в ЛПУ (лікувально-профілактичний заклад - Ред.), то виключно з метою відмови в задоволенні мого прохання і створення видимості надання Балуху медичної допомоги. Оскільки відповідь на мою заяву до тепер не надійшла, я не можу прокоментувати ситуацію, що склалася на сьогодні", - сказала Дінзе.

Вона повідомила, що планує відвідати Балуха наступного тижня і отримати більше інформації про його місцеперебування і стан.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за двома кримінальними справами. З 29 березня 2019 року Балух перебуває в ІК-4 м. Торжок Тверської області.

Балуха вивезли в Росію проти його волі і всупереч Женевській конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram