ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд остаточно відмовив ГПУ в доступі до телефону журналістки "НВ" Бердинських

Рішення остаточне і не може бути оскаржене.

Суд остаточно відмовив ГПУ в доступі до телефону журналістки "НВ" Бердинських
Фото: facebook.com/kristina.berdinskikh

Печерський районний суд Києва остаточно відмовив Генеральній прокуратурі в задоволенні її вимоги щодо доступу до дзвінків, листування і даних про місце перебування журналістки "Нового времени" Христини Бердинських.

Про це повідомляють на сайті видання.

"Рішення остаточне і не може бути оскаржене. 9 місяців боротьби нарешті закінчилися перемогою! Слідчий ГПУ навіть не з'явився на судове засідання. Сподіваюся йому, як і генпрокурору Юрію Луценку, соромно, тому що вони так і не відкликали це безглузде клопотання. Спасибі адвокатам, усім журналістам і всім друзям, які підтримували мене ці 9 місяців", - заявила Бердинських.

Вона також опублікувала в Фейсбуці копію рішення суду.

Нагадаємо, журналістка "Нового времени" Бердинських і журналістка "Радіо Свобода" Наталія Седлецька пов'язані зі справою про ймовірне розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Причиною став злитий у мережу аудіозапис неформальної бесіди Ситника з журналістами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідав деталі кримінальних проваджень, зокрема зачитував матеріали справи стосовно екс-прокурора Костянтина Кулика.

Слідство вважає, що Ситник розголосив відомості про обставини його особистого життя, що не були розсекречені в установленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram