ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленському доповіли про обставини полону восьми бійців 53-й ОМБр

Військові були захоплені бойовиками "ДНР" минулого тижня.

Зеленському доповіли про обставини полону восьми бійців 53-й ОМБр
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський 29 травня заслухав інформацію про обставини, за яких минулого тижня восьмеро військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53-ї ОМБР потрапили в полон.

Про це повідомила прес-служба голови держави.

Службове розслідування не встановило факту державної зради з боку військових, а командуванню батальйону і 53-ї ОМБР загрожують санкції в зв'язку з прорахунками в організації бойової підготовки і внутрішньої служби.

Крім цього, встановлено порушення особовим складом прикордонного наряду на КПВВ "Новотроїцьке", КП "Березове-1" і "Березове-2" порядку контролю за переміщенням через лінію дотику.

Зеленський сказав, що має намір зробити все можливе для повернення полонених бійців. "Ми будемо діяти максимально швидко й ефективно для звільнення наших хлопців", - заявив він.

Нагадаємо, 22 травня штаб Операції об'єднаних сил повідомив, що на окупованій території Донбасу в полон до бойовиків потрапили вісім українських військових. Відомо, що вони рухалися автомобілем у районі населеного пункту Новотроїцьке, відхилилися від визначеного маршруту та потрапили на тимчасово окуповану територію, де їх затримали бойовики збройних формувань Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram