ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала двох осіб за шантаж і вимагання хабара у в.о. держсекретаря Мінекології

Підозрюваних затримали після отримання $100 тис. від чиновника.

Правоохоронці затримали двох осіб, підозрюваних у шантажі та вимаганні $100 тис. за нерозголошення інформації компрометуючого характеру про чиновника. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Агентство "Українські новини" зазначає, що гроші вимагали від виконувача обов'язків держсекретаря Міністерства екології і природних ресурсів.

Фото: npu.gov.ua

"У 2018 році в Національну поліцію України надійшло звернення від однієї з посадових осіб керівної ланки однієї з державних структур про факт вимагання коштів невідомими особами. Від зловмисників заявник отримав ультиматум: або надання $100 тис., або розголошення відомостей приватного і компрометуючого характеру", - відзначено в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Оперативники встановили, що до злочинних дій причетні двоє людей - 41 і 45-річні жителі Львова. Підозрювані їздили на автомобілі еліт-класу і представлялися співробітниками спеціалізованих правоохоронних органів.

Фото: npu.gov.ua

Підозрюваних затримали після отримання $100 тис. від чиновника.

Крім того, у поліції є докази, що до дій підозрюваних причетний колишній начальник управління персоналом Мінекології. Крім цього, до злочинних дій причетні декількох членів однієї з громадських організацій, яка спеціалізується на замовних протестних акціях.

Фото: npu.gov.ua

На цей момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманим, їм загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Нагадаємо, співробітники поліції затримали 25 травня начальника управління Державної архітектурно-будівельної комісії в Рівненській області за те, що він нібито вимагав 400 тисяч гривень від забудовника за те, щоб компанії не заважали працювати і не призначали перевірки на об'єкті будівництва.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу - одержання неправомірної вигоди. Під час повідомлення підозри, як стверджується, чоловік намагався чинити опір правоохоронцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram