ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух напише заяву на переведення в тюремну лікарню

Українського політв'язня відвідала місцевий омбудсмен.

Балух напише заяву на переведення в тюремну лікарню
Фото: Lb.ua

Український політв'язень Володимир Балух погодився написати заяву на переведення його в тюремну лікарню. Про це повідомила російська журналістка і громадський активіст Вікторія Івлєва на своїй сторінці в Фейсбуці.

Балуха відвідала уповноважений з прав людини в Тверській області РФ Надія Єгорова.

"За словами Надії Олександрівни Єгорової, виглядає він погано. Вона розпорядилася видати Вові комплект теплої білизни. Крім того, а, можливо, навіть важливіше за це - Балух погодився написати заяву на переведення його в тюремну лікарню. Керівництво колонії не заперечувало. Вова чекає на приїзд свого адвоката, щоб прийняти остаточне рішення про переведення", - повідомила Івлєва.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. З 29 березня 2019 року Балух перебуває в ІК-4 м. Торжок Тверської області.

Балуха вивезли в Росію проти його волі та всупереч Женевській конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram