ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд почне розглядати справу Гандзюк 3 червня

Суд почне розглядати справу Гандзюк 3 червня
Фото: Макс Требухов

Покровський районний суд Дніпропетровської області почне розглядати справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк 3 червня. Про це сьогодні повідомила прес-служба суду.

"28 травня 2019 року за підсудністю з Херсонського міського суду Херсонської області в Покровський районний суд Дніпропетровської області надійшло кримінальне провадження щодо осіб, обвинувачених у вчиненні умисних тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті громадської активістки і в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради - Гандзюк Катерини Вікторівни", - сказано в повідомленні.

Головуючою у справі призначено суддю Олену Чорну.

Підготовче судове засідання призначене на 13:10 3 червня.

Нагадаємо, Гандзюк облили сірчаною кислотою біля її будинку в Херсоні 31 липня. 4 листопада вона померла від наслідків хімічних опіків.

Обвинуваченими у вбивстві є колишні бійці "Добровольчого українського корпусу Правого сектора": Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін.

У квітні Генеральна прокуратура зняла з голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера підозру в організації вбивства Гандзюк і повідомила йому про підозру в організації нанесення їй тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram