ГоловнаСуспільствоЖиття

Ігор Гладковський попросив прискорити судовий розгляд його позову до Бігуса

Відповідачі нібито не дають можливості суду розставити крапки над "i".

Ігор Гладковський попросив прискорити судовий розгляд його позову до Бігуса
Фото: tyzhden.ua

Син екс-секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, який фігурує в корупційному скандалі "Укроборонпрому", заявив про спеціальне затягування судового розгляду його позову про захист честі, гідності та ділової репутації до журналістів-розслідувачів Bihus.Info і попросив суд прискорити це судовий розгляд.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уже майже три місяці суд не може розпочати розгляд справи. Відповідачі неодноразово заявляють про перенесення судових засідань за надуманими приводами, захаращують справу різними непотрібними паперами, які не мають ніякого відношення до справи, змінюють адвокатів", - ідеться в заяві Гладковського-молодшого.

Він вважає, що відповідачі такими діями нібито не дають можливості суду розставити крапки над "i".

Також Гладковський сумнівається в здатності відповідачів "надати докази правдивості голослівних звинувачень" і звернувся до суду з проханням перейти до розгляду справи по суті.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти програми "Наші гроші" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом із партнерами організував приблизно в 2015 році поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Президент Петро Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. При цьому він заявив, що звільнення з посади - це не визнання провини Гладковського і не вирок.

4 березня 2019 року Гладковський-молодший подав до суду на журналіста Бігуса. Позов стосується захисту честі та гідності Ігоря Гладковського. Відповідачами є керівник програми "Наші гроші" Денис Бігус і журналіст-розслідувач Леся Іванова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram