ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі затримали лідера "Білого братства" Яна Яцишина

Поліція Дніпра сьогодні вранці затримала в Дніпрі Яна Яцишина - лідера угруповання "Біле братство", підозрюваного в організації замовного вбивства. Про це повідомив голова поліції Житомирської області В'ячеслав Печененко, пише "Громадське".

Яцишина відправили до Житомира, де завтра на засіданні суду йому обиратимуть запобіжний захід.

Підозрюваний був оголошений у розшук у лютому цього року, коли працівники поліції не знайшли його в Нікополі за адресою прописки. Поліцейські повинні були доставити Яцишина в суд примусово, оскільки у прокуратури з'явилася інформація, що він переховується від слідства.

Нагадаємо, 28 липня 2018 року поліція повідомила про затримання лідера і члена однієї з найбільших злочинних організацій в Україні "Біле братство", яке займалося незаконним обігом наркотиків. Ними виявилися Руслан Лісанов і Ян Яцишин. Під час обшуку в машині Яцишина знайшли зброю, наркотики та гроші.

Лісанова затримали 23 липня 2018 року. За день до цього біля селища Оліївка невідомі на дорозі обстріляли авто, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. Лісанова підозрюють у виконанні ролі кілера під час нападу на авто, організатором злочину, за версією слідства, був Ян Яцишин.

Крім звинувачення в замовленні вбивства, Яцишину інкримінують незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконне виготовлення, зберігання, придбання наркотичних засобів з метою і без мети збуту. До того ж, він проходить свідком у справі про подвійне вбивство в Нікополі 10 лютого 2016 року. Восени 2017 року в Нікопольському суді під час 21-го судового засідання батько одного з загиблих Руслан Тапаєв підірвал дві гранати. Сам батько й один обвинувачений - Сергій Вороновський загинули. 10 людей госпіталізували.

Після затримання Яцишина та Лісанова прокурор у справі Тапаєвих просив допитати обох у режимі відеоконференції. 4 жовтня в Нікопольському суді допитали Руслана Лісанова, а Ян Яцишин відмовився свідчити і просив етапувати його в Нікополь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram