ГоловнаСуспільствоЖиття

Політв'язень Клих оголосив голодування на знак протесту проти нестерпних умов

Інформацію повідомила правозахисниця Тетяна Щур.

Політв'язень Клих оголосив голодування на знак протесту проти нестерпних умов
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Український політв'язень Станіслав Клих, засуджений у Росії на 20 років ув'язнення, оголосив голодування на знак протесту проти нестерпних умов утримання. Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Просто вже неможливо терпіти: ні холод у камері, ні погану їжу, від якої постійно нудить", - передає слова політв'язня Щур.

Правозахисниця назвала голодування Клиха закликом, благанням і криком про допомогу, адресованим новому президентові з-за "червоних цегляних стін Верхньоуральського острогу, з самотності і темряви".

Нагадаємо, російська влада звинуватила Клиха в участі в бойових діях проти російської армії під час першої чеченської війни взимку 1994-1995 років і в убивстві російських солдатів. Також у цій справі проходить ще один український політв'язень - Микола Карпюк. Клих відкидає звинувачення, а його рідні наполягають, що він ніколи не був у Чечні.

11 січня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що політв'язень Станіслав Клих скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, проблеми з ногами і підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри. Денісова звернулася до російського омбудсмена з проханням забезпечити йому належну медичну допомогу і лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram