ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄІБ виділив 53,8 млн грн на реконструкцію лікарень у Харкові

Зараз майже всі роботи вже закінчено.

ЄІБ виділив 53,8 млн грн на реконструкцію лікарень у Харкові
Фото: dozor.kharkov.ua

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив 53,8 млн грн в масштабну реконструкцію і модернізацію шести харківських лікарень в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПДВУ).

Ремонт у лікарнях проводили за рахунок довгострокових кредитів з низькими відсотками від ЄІБ і внеску з бюджету Харківської області в розмірі не менш ніж 20% від загальної вартості робіт.

Реконструкцію здійснили: у поліклінічному відділенні Харківської обласної клінічної лікарні, клінічному диспансері радіаційного захисту населення, клінічному перинатальному центрі, клінічній травматологічній лікарні, обласній дитячій клінічній лікарні та в обласній дитячій клінічній лікарні №1.

"Деякі будівлі, які не ремонтували десятиліттями, тепер мають нові системи опалення, вентиляції, водопостачання і каналізації, а також нові вікна. Це результат напруженої роботи і ефективної співпраці між ЄС і державними партнерами на всіх рівнях. Але охорона здоров'я - це не тільки ремонт лікарень: ЄС також підтримує поточну реформу медичної галузі в країні, що поліпшить здоров'я для всіх громадян України", - зазначила заступник голови Представництва ЄС в Україні д-р Анніка Вайдеманн.

Ремонт почався в 2018 році, на цю мить майже всі роботи закінчено.

Всього в Харківській області реалізується 13 проектів з реконструкції 10 медустанов, внесок ЄІБ в проекти становив майже 140,6 млн грн. Відкриття решти п'яти лікарень планують наприкінці 2019 року.

Нагадаємо, в квітні у Харкові відбувся форум Kharkiv SME day. У його відкритті брали участь глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, керівник ХОДА Юлія Світлична і голова українського представництва Європейського інвестиційного банку Жан-Ерік де Загон.

На форумі вони неодноразово згадували про те, що в Харкові багато робиться для розвитку малого та середнього бізнесу, а також налагодження конструктивної співпраці представників бізнесу та органів влади. Зокрема, посол ЄС сказав, що Європа налаштована на подальший розвиток відносин з Харківською областю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram