ГоловнаСуспільствоВійна

"Повернись живим": у ЗСУ вирішили вивчити ставлення військових до переговорів з "ЛДНР" (оновлено)

В оперативному командуванні "Північ" з приводу цього розпорядження призначено службову перевірку.

"Повернись живим": у ЗСУ вирішили вивчити ставлення військових до переговорів з "ЛДНР" (оновлено)
Фото: dpsu.gov.ua

Благодійний волонтерський фонд "Повернись живим" заявив, що командири військових частин у четвер, 23 травня, отримали вимогу провести опитування серед військовослужбовців про можливі переговори з терористичними організаціями "ЛНР" і "ДНР".

Про це йдеться на сайті "Повернись живим".

"Командирам військових частин організувати і провести вивчення серед особового складу ставлення військовослужбовців до можливих переговорів з "ДНР"/"ЛНР" і в термін до 16:00 24.05.2019 через управління морально-психологічного забезпечення проаналізувати вивчення цього питання та можливі наслідки зазначеного", - йдеться в документі, який, як стверджують, є в розпорядженні фонду.

Фото: savelife.in.ua

За інформацією "Повернись живим", документ було підписано, він набув чинності 18 травня 2019 року, коли президентом ще був Петро Порошенко, а начальником Генштабу - Віктор Муженко.

21 травня новий президент Володимир Зеленський призначив начальником Генштабу Руслана Хомчака.

Оновлення. В оперативному командуванні "Північ" з приводу цього розпорядження призначено службову перевірку, повідомляють на сторінці командування в Фейсбуці.

"Зазначена в документі інформація була націлена на створення прогнозування можливих ризиків для громадян України і військовослужбовців Збройних сил України та втілення запобіжних заходів на майбутнє щодо захисту цивільного населення. Втім у документі, який зараз втратив юридичну силу і був скасований, допущено спотворення інформації, яка повинна бути спрямована на всіх громадян України без винятку і не повинна була містити залучення військовослужбовців", - підкреслюється в повідомленні.

"Нагадаємо, військовослужбовці ЗСУ не ведуть переговорів з незаконними збройними формуваннями і не беруть участі в політичних акціях", - додали в командуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram