ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко доручив перевірити витрати на міст через Володимирський узвіз

Міст між Хрещатим парком і Володимирською гіркою відкриють до Дня Києва.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що доручив направити акти виконаних робіт з будівництва пішохідно-велосипедного моста і суміжних з ним об'єктів в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз для перевірки обсягу робіт і розцінок на них.

Після цього міська влада звернеться до Контрольно-ревізійного управління, щоб там теж перевірили вартість виконаних на об'єктах робіт.

Про це Віталій Кличко повідомив у фейсбуці.

“Було чимало маніпуляцій щодо мосту, який будується: потрібен - не потрібен, такий - не такий, дорогий - не дорогий. Такі ж розмови виникали і щодо деяких інших знакових об'єктів. Наприклад, коли вважали вартість кожної сходинки на Старокиївській горі в розрахунку від суми реконструкції великої частини туристичного маршруту. Тому, хочу зазначити: я, як і всі кияни, зацікавлений у контролі за коштами столичного бюджету. І як мер роблю все для цього. Тому, як було і у випадку зі сходами і частиною туристичного маршруту на Старокиївській горі, всі витрати на зведення нового об'єкту будуть перевірені", - зазначив мер столиці.

За його словами, витрати наступні: в 275 млн гривень обійдеться будівництво самого моста. Попередньо інші великі роботи навколо моста, а саме: будівництво фонтану, освітлення території, її благоустрій, прокладка інженерних мереж, проектування об'єктів та інші роботи будуть коштувати близько 90 млн грн.

"Також, що дуже важливо, завдяки будівництву моста, ми забезпечили цілісність схилів і історичних будівель на них, зокрема, Національної філармонії, що перебуває в аварійному стані вже багато років. На підпірні стіни, якими укріпили схили, витратили майже 55 мільйонів. Поки що вартість всіх об'єктів - моста, фонтану, підпірних стін, і інших витрат становить близько 400 мільйонів гривень. Щоб ні в кого не виникало сумнівів у відкритості процедур і вартості робіт, всі цифри будуть перевірені", - додав Віталій Кличко.

Нагадаємо, міст між Хрещатим парком і Володимирською гіркою планують відкрити до Дня Києва. Згідно з проектом, пішохідний міст з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку і Арку дружби народів. Довжина моста - 210 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram