ГоловнаСуспільствоЖиття

Який диван придбати додому або в офіс

Диван здатний кардинально змінити на краще будь-яке приміщення - як у будинку, так і в робочих або офісних просторах, і для цього потрібно дуже мало - правильно підібрати тип і специфікації дивана під свої завдання.

Як використовуватиметься диван

Перше, що необхідно зробити перед покупкою - визначитися з призначенням і місцем розташування нового предмета меблів. Якщо на ньому планується щоденний сон, то варто придивитися до так званих ортопедичних диванів. Якщо ж ночівлі лише епізодичні - для друзів, що спізнилися на останній транспорт, - то краще все-таки зробити акцент на зручності використання в складеному вигляді і сидячому положенні. Диван може стати в нагоді в будь-якому приміщенні квартири або приватного будинку: у спальні, у вітальні перед телевізором, навіть на балконі або в коридорі, що буде зручно для підготовки до виходу на вулицю.

Офісні варіанти найчастіше взагалі позбавлені механізму трансформації, відповідно, там не можна розкласти спальне місце. Якщо мова про дивани для клієнтів, які чекатимуть у приймальні або в місцях для відпочинку, то такий механізм, радше за все, і не стане в нагоді, тож можна злегка заощадити. Але якщо диван купується для співробітників, то варто все ж розглянути можливість сну для одного-двох працівників, які затрималися, працюючи над проектом, котрий потрібно здавати вранці. На той випадок, якщо їхати додому на годинку-другу немає сенсу.

Типи диванів

Дивани бувають:

— прямими

— кутовими

— модульними.

Найбільш популярний варіант - прямий диван. Цей тип максимально широко представлений у магазинах і інших торгових точках. Його можна встановити в будь-якій точці кімнати (не тільки під стінку) і відносно просто рухати у разі бажання змінити обстановку.

Кутові дивани пропонують величезний простір для відпочинку вдень або спальне місце вночі, але при цьому доволі габаритні. Кутові варіанти таких м'яких меблів вимагають від покупця заздалегідь продумати місце встановлення і зрозуміти, як його краще використовувати. Але якщо вдасться - він отримає цікавий варіант для зонування приміщення. Тут можна зробити місце для відпочинку перед телевізором, з усім необхідним поряд, оснастити такий диван ємністю з холодильником або пультом управління електронними пристроями будинку.

Окрема категорія - модульні дивани, що складаються з окремих компонентів. Якщо їх об'єднати, то виходить відносно велике місце для сну або для горизонтального відпочинку. Але цікаво стане, якщо розібрати модульний диван на частини, їх можна розташувати як завгодно: навколо столу для настільних і карткових ігор, використовувати як невеликі диванчики, пуфи і крісла (разом або одночасно). Можна навіть розтягнути модульний диван по різних кімнатах, якщо для цього виникне необхідність.

На що звернути увагу під час купівлі дивана

Не варто відразу після походу в магазин робити емоційну покупку. Краще перенести цю процедуру на наступний день і прочитати про недоліки й переваги типів конструкції і механізмів трансформації, оцінити їх для свого сценарію використання. І навіть намалювати його на схемі приміщення, де той буде розміщуватися. Відповідно, слід уважно підійти до вибору оббивки і наповнювача. Головне запам'ятати, що найдешевші з них - мають недоліки, і диван рідко обходиться в суму, зазначену в прайс-листі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram