ГоловнаСуспільствоЖиття

В ув'язненого кримськотатарського активіста Бекірова погіршилося здоров'я, - Денісова

У нього прогресує цукровий діабет.

В ув'язненого кримськотатарського активіста Бекірова погіршилося здоров'я, - Денісова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Стан здоров'я ув'язненого в Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова стрімко погіршується. Про це заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона повідомила, що 14 травня Бекірова відправили в лікарню на обстеження до кардіолога й ендокринолога, де, незважаючи на висновки лікарів про задовільний стан ув'язненого, йому порадили збільшити кількість одиниць інсуліну.

"Це свідчить про те, що в Едема прогресує цукровий діабет", - підкреслила Денісова.

Крім того, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки. Велика кількість інсуліну в крові призвела до збільшення підшлункової залози. Також він страждає від сильного головного болю і набряку тіла. А ліва нога атрофується через малорухомість.

Денісова заявила, що вже не одноразово зверталася до уповноваженої з прав людини Росії Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для забезпечення прав Бекірова і надати йому кваліфіковану медичну допомогу в умовах стаціонарного лікування.

З цим же проханням Денісова знову звернулася до Москалькової в своєму повідомленні.

Нагадаємо, жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в Крим уранці 12 грудня. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

13 грудня Бекірова заарештували на два місяці. Його звинуватили в розповсюдженні та транспортуванні більш ніж 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Українське МЗС висловило Росії протест у зв'язку з незаконним рішенням про арешт Бекірова. Повідомляли, що він більш ніж 18 років є інвалідом 1 групи і має низку супутніх проблем зі здоров'ям. У МЗС наголосили, що арешт активіста є прямою загрозою його життю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram