ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ оголосила в розшук керівника "Ужгородського турбогазу"

Його підозрюють у розтраті майна і в ухиленні від сплати податків.

СБУ оголосила в розшук керівника "Ужгородського турбогазу"
Михаил Качур
Фото: Закарпаття онлайн

Служба безпеки України оголосила в розшук керівника компанії "Ужгородський турбогаз", колишнього депутата Закарпатської обласної ради Михайла Качура. Інформацію про розшук опубліковано на сайті Міністерства внутрішніх справ.

СБУ підозрює Качура за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу.

Запобіжний захід екс-депутату поки що не обирали. З поля зору правоохоронців чоловік зник 21 лютого 2019 року.

Як повідомляли "Українськi новини", в 2017 році суд заборонив продаж Фондом гарантування вкладів фізичних осіб прав вимоги за кредитами банку "Фінанси та Кредит" з забезпеченням 10% акцій компанії "Ужгородський турбогаз".

Нагадаємо, 8 травня СБУ оголосила в розшук російського слідчого Артура Найманова, який порушив кримінальну справу проти колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка за нібито участь у Чеченській війні.

Йому заочно пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 372 (притягнення вочевидь невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією), ч. 2 ст. 375 (винесення суддею свідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram