ГоловнаСуспільствоЖиття

У містах України пройшла акція "Совок не пройде" проти ініціатив мера Харкова

Активісти виступили проти перейменування станції метро і проспекту Григоренка в честь радянського маршала Жукова.

У Києві пройшла акція "Совок не пройде" проти ініціатив мера Харкова Геннадія Кернеса. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Активісти виступили проти перейменування харківської станції метро "Палац спорту" і проспекту Петра Григоренка ім'ям радянського маршала Георгія Жукова, а також проти знесення волонтерського намету для збору допомоги українським воїнам з проспекту Свободи в Харкові. Такі ініціативи харківської міськради і міського голови Геннадія Кернеса активісти вважають загрозою декомунізації України.

Учасники акції влаштували символічне відкриття людиною в масці Кернеса пам'ятника совку.

Організатори акції повідомили, що подібний захід планують провести також в Харкові, Сумах, Дніпрі, Житомирі та Львові.

Нагадаємо, 8 травня на сайті Харківської міськради з'явилася петиція з проханням прибрати намет для збору допомоги українській армії. Наступного дня вона набрала необхідну кількість голосів.

Після протестів мерія запропонувала перенести намет з проспекту Свободи на площу Захисників України. 17 травня суд відхилив позов міськради про знесення волонтерського намету. Оскільки адвокати не змогли довести, що він загрожує нацбезпеці.

Намет "Все для перемоги" був встановлений в Харкові на пл.Свободи проукраїнськими активістами в середині вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram