ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі сталося 18 обстрілів, четверо бійців ЗСУ поранені

За останню добу бойовики збільшили вогневу активність.

На Донбасі сталося 18 обстрілів, четверо бійців ЗСУ поранені
Фото: Макс Левин

Збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі в суботу, 18 травня, з них шість разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 і 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм.

"Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 10 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Піски, Авдіївка, Новоселівка Друга, Мар'їнка та Пищевик.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні вісім разів поблизу населених пунктів Новотошківське, Кримське, Південне та Станиця Луганська.

Внаслідок обстрілу четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

У штабі зазначили, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 18 травня двох окупантів було знищено, ще трьох - поранено.

З початку поточної доби ворог з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Водяне в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил за цю добу немає.

Нагадаємо, в п'ятницю, 17 травня, бойовики здійснили сім обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram