ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада створила ландшафтний заповідник "Труханів острів"

На території, яка входить до заповідної зони, розташовані 14 озер.

Київрада створила ландшафтний заповідник "Труханів острів"
Фото: скриншот видео

Київська міська рада створила ландшафтний заповідник місцевого значення "Труханів острів" на території островів Труханів та Міжмостовий.

За відповідне рішення проголосували в четвер депутати Київської міської ради, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Ландшафтний заповідник орієнтовною площею 27,44 га буде створено без вилучення земель у землекористувачів. Ці території буде передано під охорону комунального підприємства "Дарницьке лісопаркове господарство" та КП "Плесо", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це рішення унеможливить використання території острова для забудови та меліорації, допоможе зберегти цінні природні комплекси і представників острівної флори і фауни.

На території, яка входить до заповідної зони, розташовані 14 озер, листяний ліс, значні угруповання рідкісних видів рослин і тварин, які внесені в Конвенції про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі від 19 вересня 1979 року народження, до Європейського Червоного списку,  в Червону книгу України та інших актів законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram