ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко звільнилася з посади уповноваженого Порошенка з питань мирного врегулювання на Донбасі

Віце-спікер виходить з мінських переговорів.

Геращенко звільнилася з посади уповноваженого Порошенка з питань мирного врегулювання на Донбасі
Фото: depo.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко подала у відставку з посади уповноваженого Президента України з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Про це вона оголосила 16 травня на засіданні мінської платформи у Верховній Раді.

"Я сьогодні написала заяву про звільнення президентові Петру Порошенку, який призначив мене на цю посаду 17 червня 2014 року. До речі, [тоді] не було жодного охочого бути на цій посаді, як і черги не було працювати в мінських групах", - повідомила Геращенко.

Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Вона сказала, що за п'ять років дуже втомилася на цій посаді і має намір продовжити захист національних інтересів як народний депутат, "а далі подивимося".

"Що стосується команди новообраного президента, за моєю інформацією, її експерти зустрічалися з нашими представниками в Тристоронній контактній групі. Звичайно, ми всю інформацію передамо. Все, чим ми можемо допомогти у звільненні кожного українця, ми зробимо", - додала Геращенко.

Нагадаємо, Геращенко зайняла посаду уповноваженого Президента в червні 2014 року.

У травні 2015 року Геращенко стала представником України в гуманітарній підгрупі ТКГ, метою якої було звільнення заручників і доставка гуманітарної допомоги в постраждалі райони Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram