ГоловнаСуспільствоПодії

Рибалки човнами перекрили Дунай у Вилковому

У річці рекордна кількість оселедця, але ловити її не дозволяють.

Рибалки човнами перекрили Дунай у Вилковому
Фото: usionline.com

У четвер, 16 травня, рибалки з Вилкового перекрили човнами українську частину Дунаю. Як повідомляє місцеве видання "Українська Служба Інформації", близько 200 осіб рибалок блокували українську частину Дунаю впродовж 15 хвилин.

Вони вимагають видати дозволи на вилов риби. У річці зараз надзвичайно багато оселедця, але ловити її заборонено: допустимі обсяги вичерпані, а нові - все ніяк не можуть затвердити.

Рибалки дали 24 години на видачу дозволів. В іншому випадку вони обіцяють повернутися і почати вже безстрокову блокаду річки уздовж усього гирла.

За даними видання, такої величезної кількості дунайського оселедця, як зараз, у Вилковому не бачили вже двадцять років. Затверджений Міністерством аграрної політики звичний ліміт у 450 тонн місцеві рибалки вичерпали вже до другої декади квітня, але дунайка, як правило, продовжує ловитися ще в травні та червні.

У підсумку своїм наказом від 23 квітня одеське управління Держагентства рибного господарства вилов оселедця заборонило. Відтоді минуло більш ніж три тижні, оселедець по Дунаю йде, а виловлювання, як і раніше, заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram