ГоловнаСуспільствоЖиття

Власники "євроблях" побилися з поліцією (доповнено)

Близько 300 власників автомобілів з єврореєстрацією продовжують акцію протесту.

Власники "євроблях" побилися з поліцією (доповнено)
Фото: Макс Требухов

Близько 300 активістів об'єднання "АвтоЄвроСили" - власників автомобілів на єврономерах перекрили рух уздовж вулиці Грушевського - від вулиці Шовковичної до кінця Маріїнського парку. Частина активістів побилася з поліцією.

Станом на 13:15 мітингувальники розташувалися на проїжджій частині по вулиці Грушевського і двома автомобілями по обидва боки перекрили рух. Поліція оточила один з автомобілів, припаркований посеред проїжджої частини. В результаті частина активістів почала сутички з правоохоронними органами.

Поліцейські відвели одного з активістів за огорожу біля будівлі парламенту, але потім відпустили.

Уздовж самої вулиці Грушевського припарковані машини з єврономерами і прапорами "АвтоЄвроСили". На площі Конституції встановлено сцену з написом "Прибрати акциз. Разом сила. Відстрочити штрафи до 2020. Доступне розмитнення".

Оновлення. Під час сутички з активістами "Авто Євро Сили" постраждав поліцейський. Про це повідомляють на сайті Нацполіції Києва.

Відзначають, що один з активістів скоїв наїзд на поліцейського в той час, коли останній намагався врегулювати ситуацію з перекриттям руху на вулиці Шовковичній і Грушевського.

Під час затримання порушник погрожував порізати собі вени ножем. Щоб заспокоїти чоловіка, поліцейським довелося застосувати сльозогінний газ.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу та "швидку". Лікарі надали меддопомогу потерпілому поліцейському.

Водія, який наїхав на правоохоронця, доставили в Печерське управління поліції, де встановлюють його дані. Подію внесено в журнал єдиного обліку заяв і повідомлень райвідділу поліції.

Нагадаємо, акція протесту власників "євроблях" почалася вчора, 15 травня. Вони також перекрили вул. Грушевського та мітингували біля стін парламенту. Головні вимоги активістів - продовження пільгового періоду для розмитнення авто, який завершився 22 лютого, а також скасування акцизу на авто, які припинять діяти 24 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram