ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК зафіксував гаубиці, танки, міномети і "Гради" бойовиків у районі Веденського, Донецька і Хрустального

Російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння.

СЦКК зафіксував гаубиці, танки, міномети і "Гради" бойовиків у районі Веденського, Донецька і Хрустального
Установка "Град" (архивное фото)
Фото: novosti.dn.ua

Українська сторона Спільного центру контролю і координації розведення сил і засобів на лінії розмежування заявляє, що бойовики продовжують тримати гаубиці, танки, міномети і "Гради" в районі Веденського, Донецька і Хрустального.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння, перш за все самохідні гаубиці та танки на Донецькому і Луганському напрямках, і не бажають адекватно реагувати на висновки міжнародних спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Окупанти продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Відзначають, що 10 травня безпілотник спостерігачів зафіксував дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) на південний захід від населеного пункту Веденське - в зоні, де розміщення важкого озброєння і військової техніки заборонене відповідно до п. 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

12 травня на непідконтрольних територіях зафіксували три самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) в полі приблизно за 700 метрів від найближчих житлових будинків у Петровському районі Донецька, а 13 травня - 19 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу населеного пункту Хрустальний неподалік Луганська. Крім того, два буксирувані міномети (2Б9 "Волошка", 82 мм) в населеному пункті Ірміно на захід від Луганська; і один РСЗВ (БМ-21) у населеному пункті Брянка на північний захід від Луганська.

Також було відмічено важке озброєння, яке СММ не змогла верифікувати як відведене (13 травня спостерігачі помітили відсутність семи самохідних гаубиць "Гвоздика".

"12 травня БПЛА СММ дальнього радіусу дії зафіксував дев'ять ББМ БМП-1, які стояли у дворі житлового будинку в населеному пункті Новоласпа Донецької області і 12 бронетранспортерів, чотири броньовані ремонтно-евакуаційні машини, 6 БМП -1 і одну броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ-2) в Ленінському районі Донецька, де БПЛА також зафіксував корпуси 24 БМП/БТР і 23 танків, усе на непідконтрольних уряду України територіях", - додали в СЦКК.

Нагадаємо, раніше на закинутому кемпінгу в Луганській області виявили склад боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram