ГоловнаСуспільствоЖиття

Гендиректор "Укрпошти" пропонує продати будівлю Головпоштамту в центрі Києва

"Можна готель побудувати, наприклад"...

Гендиректор "Укрпошти" пропонує продати будівлю Головпоштамту в центрі Києва
Главпочтамт
Фото: Макс Требухов

Директор компанії "Укрпошта" Ігор Смілянський не бачить необхідності у використанні будівлі Головпоштамту в Києві та хоче її продати.

Про це він заявив на презентації річного звіту компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Головна пошта нам не потрібна. Навіщо сидіти всій "Укрпошті", в тому числі головному офісу, в центрі Києва? Вважаю, що в центрі Києва таку чудову будівлю можна набагато краще пристосувати під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад", - сказав він.

За словами Смілянського, компанія із задоволенням продасть історичну будівлю в центрі столиці і переїде в більш компактне приміщення в іншому районі міста, "якщо на те буде воля держави". При цьому він зазначив, що подібна стратегія стосується не тільки київського, а й інших сортувальних центрів і офісів "Укрпошти" в обласних центрах.

Він пояснив, що розміщення Головпоштамту в центрі Києва викликає проблеми з доставкою пошти, якщо в столиці відбуваються якісь масові акції.

"Історично пошта працювала через залізницю. Тому всі вони (сортувальні центри в регіонах, - ред.) - біля залізничних станцій. Там можна відкрити чудові офіси, готелі. І абсолютно не потрібно, щоб туди з'їжджалися всі вантажівки "Укрпошти", псували цим міський трафік", - вважає Смілянський.

За його словами, всі регіональні сортувальні центри вже застаріли, більшість із них, до того ж, - багатоповерхові, що суттєво ускладнює роботу компанії.

Нагадаємо, в серпні минулого року "Укрпошта" за підсумками електронних торгів уклала з ТОВ "Розетка.Уа" (Київ) угоду про оренду 1,5 тис. кв. м площ на першому поверсі в будівлі Головпоштамту.

У лютому 2019 року "Укрпошта" закрила креативний простір "Укрпошта Арт Хаб" у будівлі Головпоштамту і заявила, що передасть приміщення в оренду ТОВ "ПФ Рітейл" (дочірня компанія "Vodafone Україна").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram