ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Втрат серед військовослужбовців немає.

За добу бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 24 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"15 травня озброєні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню, з них дев'ять разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник 18 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, двічі з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, з мінометів калібру 120 мм - біля Мар'їнки, тричі з мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів - у районі н. п. Миколаївка, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля н.п. Новотроїцьке, п'ять разів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки, двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - в районі н.п. Новоселівка Друга, зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля села Лебединське, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Талаківка, з автоматичних станкових гранатометів - у районі н.п. Піски, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля н.п. Гнутове.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції українських захисників шість разів. Зокрема, двічі з мінометів калібру 82 мм - поблизу н.п. Золоте-4, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля н.п. Південний, з мінометів калібру 82 мм - в районі н.п. Новгородське, з озброєння бойових машин піхоти і великокаліберних кулеметів - поблизу н.п. Піщане, зі стрілецької зброї - біля н.п. Щастя.

З початку поточної доби бойовики тричі обстріляли наші позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". З мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля населеного пункту Новотроїцьке, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу села Богданівка, з автоматичних станкових гранатометів - біля населеного пункту Павлопіль.

Нагадаємо, за 5 років війни з Донбасу вивезли 1736 тіл українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram