ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нацслужба здоров'я не зможе вчасно запустити програму "Безкоштовна діагностика"

До 1 липня не будуть готові багато технічних аспектів.

Нацслужба здоров'я не зможе вчасно запустити програму "Безкоштовна діагностика"
Фото: Макс Левін

Державна програма "Безкоштовна діагностика", яка повинна запрацювати з 1 липня 2019 року, може бути відстрочена через неготовність низки технічних аспектів. Про це сьогодні повідомив голова Національної служби здоров'я Олег Петренко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми б дуже хотіли, щоб з 1 липня ця програма запрацювала, але в мене зараз немає впевненості, що це станеться. Є багато різних аспектів, у тому числі технічних, щодо запуску електронного напрямку. Досвід роботи з електронним адмініструванням показав нам, що зробити це до 1 липня буде практично неможливо", - сказав Петренко.

"Ми зараз приймаємо рішення про те, що це буде відстрочено - на місяць або на два, я зараз не можу сказати", - уточнив він.

Голова НСЗУ запевнив, що "амбулаторна медична допомога буде частиною медичних гарантій, це 100%".

Він також повідомив, що в цей час триває доопрацювання тарифів на медичні послуги, які будуть надаватися в рамках державних медичних гарантій. При цьому Петренко висловив сумнів, що ці тарифи будуть цікаві приватним медичним клінікам.

Нагадаємо, згідно з планом реформування фінансування системи охорони здоров'я, з 1 липня 2019 року має запрацювати програма "Безкоштовна діагностика" в рамках реформи вторинної медичної допомоги, яка буде включати в себе найнеобхідніші обстеження, аналізи та консультації вузькопрофільних фахівців - усього 54 медичні маніпуляції, обстеження і аналізи.

На реалізацію програми держбюджетом на 2019 рік передбачено 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram