ГоловнаСуспільствоЖиття

​Адвокату Трампа присвоять звання почесного мера Анатівки, - головний рабин України

Під час візиту в Україну Джулліані повинен був зустрітися з єврейською громадою.

​Адвокату Трампа присвоять звання почесного мера Анатівки, - головний рабин України
Рудольф Джулиани
Фото: EPA/UPG

В рамках візиту особистого адвоката президента США в Україну повинна була відбутися зустріч Рудольфа Джуліані з єврейською громадою та організацією American Friends of Anatevka.

Про це повідомив головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман.

"На зустріч в Анатівці, призначену на завтра (14 травня, - ред.), були запрошені сотні поважних членів єврейської громади, депутати українського парламенту, бізнесмени, журналісти, студенти, іноземні гості. Візит був запланований на 14 травня - це важлива дата для Ізраїлю і євреїв усього світу, оскільки рік тому цього дня з ініціативи президента США Дональда Трампа Посольство США перенесли в Єрусалим. На честь цієї події, після лекції пана Джуліані про становище на Близькому Сході, планувалося закладання парку тристоронньої дружби - Україна-США-Ізраїль. Цю ідею нам довелося відкласти", - повідомив Моше Реувен Асман у фейсбуці.

Головний рабин України зазначив, що Рудольф Джуліані відомий у всьому світі як борець за права людини.

"Він неодноразово надавав всебічну підтримку важливим єврейським ініціативам. Саме тому ми ухвалили рішення про присвоєння Рудольфу Джуліані звання почесного мера Анатівки - нашого історичного містечка, оспіваного Шолом-Алейхемом, Батьківщини Скрипаля на даху. Всупереч обставинам, сподіваємося, що він прийме це звання. Це було б великою честю для Анатівки і для всієї єврейської громади", - розповів Моше Реувен Асман.

За його словами, президент США Дональд Трамп "зробив для єврейського народу більше, ніж будь-який інший політик у світі за останні роки. І ми впевнені, що він зможе зробити багато хорошого для України".

Раніше повідомлялося, що адвокат Трампа скасував поїздку до Києва через оточення Зеленського. Джуліані пояснив, що в Києві він зустріне "групу людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів. "Ворогом Трампа", за словами Джуліані, є нардеп Сергій Лещенко. Як відомо, Лещенко опублікував "Чорну книгу" Партії регіонів, в якій фігурував глава виборчого штабу республіканців Пол Манафорт.

За словами аналітика американського центру Atlantic Council Андерса Аслунда, Джуліані домагався звільнення Йованович з посади посла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram