ГоловнаСуспільствоЖиття

Пара росіян попросила політпритулку в Україні

Подружжя стверджує, що в Росії їх переслідували.

Пара росіян попросила політпритулку в Україні
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники затримали двох осіб, які намагалися потрапити в Україну поза пунктом пропуску. Виявилося, що затримане подружжя втекло з Росії з метою отримання політичного притулку в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

Подружжя стверджує, що в Росії їх переслідували. Під час бесіди чоловік розповів, що понад десять років займався прибутковим бізнесом - продажем автомобілів, через що зазнавав постійного тиску і примусу платити данину начальнику одного з районних управлінь МВС у Москві.

У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози і створення штучних перешкод від представників влади.

Також чоловік розповів, що згодом він створив інтернет-сторінку де, переважно, висловлював невдоволення чинною владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені, а також рекламував інших російських опозиційних блогерів.

Через це на адресу росіянина і членів його сім'ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали.

У зв'язку з цим вони ухвалили рішення разом з дружиною незаконно потрапити на територію України і попросити політичного притулку.

За їхніми словами, таке рішення ними було ухвалено за дотримання і забезпечення в Україні фундаментальних прав і свобод людини.

Нагадаємо, в квітні 2019 року Російський опозиціонер Іван Білецький отримав політичний притулок в Україні. Він заочно заарештований в РФ за "заклики до екстремізму через Інтернет".

Процедура отримання статусу біженця тривала трохи більш ніж 11 місяців, з березня 2018 р. по лютий 2019 р., а протягом березня 2019 р. відбувалося виготовлення документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram