ГоловнаСуспільствоЖиття

З понеділка на дорогах України встановлять ще 25 радарів TruCAM

Всього патрульна поліція використовуватиме 100 радарів.

З понеділка на дорогах України встановлять ще 25 радарів TruCAM
Фото: 130.com.ua

З понеділка, 13 травня, на дорогах України встановлять ще 25 радарів TruCAM. Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає сайт МВС.

"До тих 75, які вже працюють, додаємо ще 25 - на ділянках з підвищеною аварійністю, причиною якої є переважно саме перевищення дозволеної швидкості", - повідомив Білошицький.

Фото: mvs.gov.ua

У поліції нагадали, що в місцях роботи TruCAM стоять попереджувальні знаки і службовий автомобіль з включеними синіми проблисковими маячками.

"Все максимально відкрито і з максимальним попередженням, адже наша мета - не притягнути до відповідальності як можна більше, а запобігти правопорушенню, знизити швидкість", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год становить 255 гривень, перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год карається штрафом в розмірі 510 гривень.

Нагадаємо, радари TruCAM почали працювати на дорогах 8 жовтня минулого року в тестовому режимі і 15 жовтня - в повноцінному режимі. У перший день використання TruCAM було зафіксовано понад 200 порушень швидкісного режиму. А за неповний місяць використання TruCAM поліція зафіксувала 8000 порушень швидкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram