ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні розсекретили документи про вбивство Петлюри

Документи розсекречено з нагоди 100-річчя заснування Української Народної Республіки.

В Україні розсекретили документи про вбивство Петлюри
Фото: szru.gov.ua

Галузевий державний архів Служби зовнішньої розвідки України розсекретив майже 350 архівних документів про діяльність Української Народної Республіки.

Особливо цікавими є матеріали, що стосуються вбивства Симона Петлюри, повідомляє прес-служба Служби зовнішньої розвідки України.

"Документи іноземного та контррозвідувального відділів державного політичного управління УРСР 1919-1936 рр. узято з архівних справ, які є на зберіганні в Галузевому державному архіві СЗРУ й досі були малодоступними для широкого загалу. Ексклюзивні матеріали містять майже 350 документів, що відкривають нові сторінки української національно-визвольної боротьби: оригінали та копії документів УНР, дипломатичні папери, накази, резолюції, звернення, статути, листи, фотографії та багато іншого", - йдеться в повідомленні.

У матеріалах можна знайти документи нормативно-правової діяльності УНР, дипломатичних зусиль уряду УНР на міжнародній арені й матеріали про тодішніх лідерів українських державних утворень. Також вони висвітлюють діяльність еміграційного уряду УНР, листування керівництва Республіки та заходи щодо відновленню козацтва в Україні, стан та діяльність Військової організації та створених військових формувань, фінансові документи.

"Особливо цікавими є матеріали, що стосуються вбивства Симона Петлюри", - зазначають у Службі зовнішньої розвідки.

Документи були розсекречені з нагоди 100-річчя заснування Української Народної Республіки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram