ГоловнаСуспільствоЖиття

Під посольством РФ у Києві провели акцію проти амністії "кремлівських злочинців"

Активісти вимагають посилити відповідальність за злочини, вчинені на окупованих територіях.

Під посольством РФ у Києві провели акцію проти амністії "кремлівських злочинців"
Фото: Макс Требухов

Під посольством РФ у Києві провели акцію проти амністії "кремлівських злочинців". Активісти вимагають посилити відповідальність за скоєні на окупованих територіях злочини. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

В акції взяли участь колишні полонені та родичі в'язнів Кремля, правозахисники, волонтери та добровольці.

"На шостому році окупації і війни на Сході Україна досі не ввела належної відповідальності за страшні тортури, насильницькі зникнення, зґвалтування і вбивства, вчинені на окупованих територіях Донбасу. Тому злочинці легко можуть бути амністовані", - повідомили активісти.

На думку організаторів акції, мінські домовленості передбачають розмите положення про виправдання осіб, причетних до подій війни, а українське законодавство не має надавати амністію за міжнародні злочини.

Активісти закликали Верховну Раду ухвалити законопроект 9438.

"Саме за цим законом ми повинні покарати винних у масових трагедіях, які сталися з нашими громадянами під час Іловайського котла, боїв під Дебальцевим, розстрілу житлових кварталів Маріуполя, автобуса під Волновахою, Донецького аеропорту, збитих літаків з українськими військовими та іноземними громадянами (МН17), тортур і знущань над військовополоненими та заручниками", - йдеться на сторінці події у facebook.

Активісти поховали в "могилі" біля посольства РФ іграшкові автобус і літак, що символізують злочини, здійснені терористами на Донбасі.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram