ГоловнаСуспільствоЖиття

Єпископа УПЦ КП оштрафували на 850 грн за "замах на Філарета"

Намісник монастиря всіх святих розпорошив газ у резиденції патріарха.

Єпископа УПЦ КП оштрафували на 850 грн за "замах на Філарета"
Фото: Lb.ua

Суд оштрафував на 850 гривень позаштатного єпископа Української православної церкви Київського патріархату Севастіана (Михайла Возняка) за напад на черницю Варвару в резиденції патріарха Філарета.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Встановлено, що намісник монастиря всіх святих Києва єпископ Севастіан близько 19:30 25 травня 2018 року прибув у приміщення Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату, розташованої на вул. Пушкінська, 36 в Києві. На суді він пояснив, що прибув у патріархію до Філарета і приніс йому книгу, зокрема видання "За лаштунками вівтаря, як далі жити?".

У коридорі церкви він зустрівся з черницею Варварою, яка стала на нього кричати і не пускала до Філарета, який трапезував на кухні.

Єпископ на ґрунті раптово виниклих до неї неприязних відносин дістав зі своєї сумки перцевий балончик зі сльозогінним газом і розпорошив його в обличчя черниці. Після скоєння злочину священик втік.

Монахиня Варвара отримала хімічний опік першого ступеня кон'юнктиви обох очей.

У суді Севастян щиросердно розкаявся і приніс вибачення постраждалій.

Суд взяв до уваги його каяття, а також те, що священик займається суспільно корисною працею, задовільно характеризується за місцем служби та проживання, безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області, не перебуває на обліку у нарколога і психіатра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram