ГоловнаСуспільствоЖиття

Державна профільна інспекція зупинила скандальне будівництво на Протасовому Яру

Державна профільна інспекція зупинила скандальне будівництво на Протасовому Яру
Фото: Марія Лебедєва

Спеціальні комісії КМДА з вивчення об'єктів, які викликають резонанс в суспільстві на території Києва, розглянули конфлікт навколо будівництва в Протасовому Яру компанії забудовника "Дайтона Груп". Співголова комісії і радник мера, Володимир Бондаренко, підкреслив, що проблема стосується відразу декількох ділянок в Протасовому Яру.

Під час обговорення виступив представник Державної архітектурно-будівельної інспекції. "8 травня була проведена перевірка, складено акт і видано припис, згідно з яким будівельні роботи повинні бути зупинені до усунення порушень", - повідомив він.

Один з членів комісії, Сергій Мельниченко, який так само бере участь в акціях проти будівництва в Протасовому Яру, повідомив, що під час подій навколо забудови в Протасовому Яру йому погрожували фізичною розправою і пропонували підкупити, щоб він припинив свою діяльність. Мельниченко повідомив, що подав відповідну заяву в СБУ і чекає реакції з боку правоохоронних органів.

Також на комісії були присутні представники ініціативної групи "Захистимо Протасів Яр", які озвучили вимоги та передали підписи мешканців. Їх метою є припинення будівництва в парковій зоні, а також вони хочуть добитися офіційного статусу, оскільки ця ділянка розташована в межах зони охоронюваного ландшафту.

Нагадаємо, в четвер місцеві жителі провели в Протасовому Яру арт-пікнік. Йому передували кілька сутичок із забудовниками і молодчиками з охоронної фірми, яку найняв забудовник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram