ГоловнаСуспільствоПодії

Кримська поліція викрила організацію, яка вербувала українців перевозити нелегалів

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

9 травня правоохоронці Криму викрили організацію, яка вербувала українців до перевезення нелегальних мігрантів через акваторію Середземного моря. Про це повідомляють у прес-центрі Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисники займалися вербуванням українських громадян для перевезення нелегальних мігрантів з країн Південно-Західної Азії в країни Західної Європи через акваторію Середземного моря, а також через окупований Крим - до Туреччини.

Фото: npu.gov.ua

Під час вербування українців їм повідомляли, що по морю необхідно перевозити мігрантів. Однак зловмисники навмисно приховували факт наявності кримінальної відповідальності за такі дії.

Фото: npu.gov.ua

У більшості випадків завербованих перевізників затримували правоохоронці Італії та Греції. Зараз у країнах Західної Європи відбувають покарання близько 250 громадян України, які стали жертвами цих дій.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці викрили організатора процесу вербування і його спільників.

За цим фактом було відкрито кримінальні провадження, передбачені ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 8 травня СБУ затримала двох підозрюваних у вербуванні на замовлення російських спецслужб учасників акцій "Безсмертний полк" на 9 травня. Підозрювані також адміністрували антиукраїнські спільноти в соцмережі "ВКонтакте".

Співробітники СБУ задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати відбір охочих за гроші взяти участь у так званому "Марші Безсмертного полку" в різних містах країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram