ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області знову підірвали банкомат

У результаті події ніхто з громадян не постраждав.

У селищі Слобожанське Зміївського району Харківської області невідомі знову підірвали банкомат саморобною вибухівкою. Про це повідомляють на сайті поліції Харківської області.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Вибух стався близько 2-ї години ночі. На місці події працювали співробітники слідчо-оперативної групи районної поліції і фахівці вибухотехнічного управління ГУНП у Харківській області.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці становили, що банкомат підірвали саморобним вибуховим пристроєм, об'єднаним із детонатором типу УЗРГМ.

Вибухівку привели в дію дистанційно з використанням велосипедного троса. Сам банкомат розміщувався біля входу в будівлю колишньої пожежної частини.

Фото: npu.gov.ua

На цей момент речові докази вилучено. Інформацію про вибух внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Суму збитку, завданого банківській установі, ще встановлюють. Також правоохоронці зараз проводять необхідні заходи для встановлення осіб, причетних до цього злочину.

Нагадаємо, банкомати в Харківській області підривають уже не вперше. За останній рік таких випадків було близько шести. Так, 13 червня 2018 року підірвали банкомат Ощадбанку на Краснодарській вулиці. 3 квітня в Харкові підірвали банкомат ПриватБанку, розташований у магазині, і забрали з нього гроші.

1 листопада 2018 року підірвали і пограбували банкомат, розташований на сходовому майданчику адміністративної будівлі на Великій Панасівській вулиці. 8 квітня 2019 року вночі на вулиці Валдайській невідомі також підірвали банкомат і заволоділи грошима.

Аналогічні злочини сталися 21 липня 2017 року в селі Покотилівка біля Харкова, 26 червня 2017 року - в сусідньому селищі Високий, 21 листопада 2017 року - в селищі Мала Данилівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram